Rond 26 augustus 2017 reist een afvaardiging van de Stuurgroep af naar Wit-Rusland, om de kinderen op te halen. De kinderen wonen in de regio Brest, in kleine plattelandsdorpen dicht bij de grens met Oekraïne. Het is nu nog niet duidelijk uit welk dorp of dorpen de kinderen komen.

Kinderen thuis bezoeken
In de paar dagen voorafgaand aan de lange busreis naar Nederland op 29 augustus bezoeken we zoveel mogelijk kinderen thuis. Zo zien we de kinderen in hun vertrouwde omgeving én maken we kennis met de ouders en broertjes en zusjes. Het helpt ons om een goed beeld te krijgen van de kinderen en ze vervolgens een passend gastgezin te bieden in Huizen. 

Juf en tolk
Ook een juf en tolk gaan mee naar Huizen. De juf geeft de kinderen elke dag les, op een eigen locatie in Huizen, in hun eigen taal. De tolk zal zoveel mogelijk vertalen. 

Aankomst in Huizen en vertrek naar Wit-Rusland
De reis duurt ongeveer 24 uur, waarna de kinderen op woensdag 30 augustus in Huizen aankomen. We kijken er nu al naar uit! Na ruim zeven weken, op vrijdag 20 oktober, vertrekken de kinderen weer met de bus terug naar Wit-Rusland, onder begeleiding van een lid van de Stichting Rusland Kinderhulp.